Gymnasiumdagen Kottenpark 2020

Datum 7 februari
Tijd 19:30 uur
Locatie van activiteit Kottenpark

Ieder jaar werken de klassen 1 t/m 5 van het gymnasium twee dagen aan een avondvoorstelling voor de ouders en andere belangstellenden. Vele thema’s uit de oudheid passeerden reeds de revue, o.a. Orpheus en Eurydike, Herakles, de Ilias en de Odyssee. Dit jaar vinden de gymnasiumdagen plaats op donderdag 6 en vrijdag 7 februari 2020.

Enkele weken van tevoren schrijven ongeveer vijftien leerlingen uit verschillende klassen o.l.v. hun docent zelf het toneelstuk. De historische lijn van het verhaal wordt gevolgd, maar is doorspekt met verrassende actualiteiten. In 2009 bijvoorbeeld, werd Odysseus vertolkt door het zeilmeisje Laura, werd de Cycloop Berlusconi getroffen door de Dom van Milaan en in plaats van de Sirenen lokten de “Toppers” Laura.

Dit toneelstuk wordt in twee dagen ingestudeerd. De leerlingen die liever achter de schermen blijven, werken aan de kleding, de rekwisieten, het decor en de muzikale begeleiding van het stuk.

Aangezien het publiek altijd massaal toestroomt, is de avond in twee delen gesplitst. Terwijl de helft van het publiek in de theaterzaal naar een historisch verslag op power-point en het toneelstuk kijkt, maakt de andere helft van het publiek een rondgang door de kelder. Daar presenteren de overige leerlingen iets dat met het thema te maken heeft. Dit kan variëren van een toneelstukje voor een kleiner publiek tot een maquette, een spel, een muziekstuk of een quiz.

Na de pauze met door de leerlingen bereide Grieks-Romeinse hapjes wisselt het publiek.

Tijdens de twee dagen wordt er ook nog een krantje in elkaar gezet met interviews, verslagen en foto’s, dat iedereen meekrijgt, als herinnering aan dit geweldig creatieve project.