Hou je van sport en bewegen? Wil je je sportieve talenten ontwikkelen én leren voor je diploma? Je kunt op College Zuid het behalen van je mavo, havo of vwo-opleiding combineren met één van de volgende sportmogelijkheden:

  • Topsport Talent School
  • Sportstroom

Topsport Talent School

Sport je op hoog landelijk niveau? Of maak je deel uit van een regionale/landelijke jeugdselectie? Dan is de Topsport Talentschool iets voor jou. Op College Zuid krijg je de ruimte om topsport te combineren met een mavo, havo of vwo-opleiding. Je krijgt een aangepast lesrooster, zodat je op school huiswerk kunt maken of tijdens schooltijd kunt trainen. Een Topsport Talent coördinator begeleidt je.In bijgaand filmpje vertelt Jelle van der Heyden, oud- leerling van College Zuid hoe hij topsport combineerde met zijn studie.


 

Sportstroom

Houd je van sport en bewegen? Volg dan de sportstroom. Samen met andere sportievelingen maak je kennis met allerlei sport- en bewegingsactiviteiten. Denk aan schaatsen, voetbal, tumbling, klimmen, turnen en survival. In de bovenbouw kun je BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) als examenvak kiezen (havo en vwo) of LO2 (mavo). Als sportstroomleerling krijg je extra sport en volg je elk trimester een clinic. Zo leer je niet alleen voor je diploma, maar ontwikkel je ook andere kanten van je persoonlijkheid. Goed om later mee voor de dag te komen!

Zo zie je maar, leren en sport gaan hand in hand op College Zuid! Je hoeft dus niet te kiezen tussen een diploma of een sportieve ontwikkeling.

Begeleiding

Mentoren en begeleiders helpen je met het organiseren van je leerwerk en de roosters en trainingstijden worden op elkaar afgestemd. Het kan betekenen dat je ’s morgens eerst traint en dat de lessen later starten. Je gaat dan ook wat langer door. Je leert goed plannen en doorzetten. Dat zijn eigenschappen die je mee kunt nemen de toekomst in!

Kosten

Voor de verschillende mogelijkheden om sport en leren te combineren wordt een ouderbijdrage gevraagd. Klik hier voor de kosten.