mavo - onderbouw havo

Wil je niet alleen je mavo diploma behalen, maar óók zelf leren doelen en stellen én je eigen keuzes maken? Kies dan voor De Stedelijke Mavo. Je kunt hier natuurlijk je mavo diploma halen, maar ook met een havo advies kun je hier terecht. Je kunt op De Stedelijke Mavo namelijk ook de onderbouw van de havo doorlopen.

Zet je breed in!

De Stedelijke Mavo is een Brede School. Je volgt onderwijs waarbij jouw leefomgeving, je vrije tijd en de school met elkaar verbonden zijn. Dit doen we door samen te werken met de bibliotheek, muziekschool en sportverenigingen in de buurt. Dit maakt je breed en helpt jou krachtig en sterk je weg te vinden in de samenleving!

Wie ken jij?

De Stedelijke Mavo is een kleine school. Een hechte gemeenschap waar je elkaar kent en waar je wordt gezien. Korte lijnen tussen jou, je mentor en je ouders zorgen voor een prettig open sfeer. Een vertrouwde omgeving, waar jij je mag laten zien!

Welk talent heb jij?

Heb jij altijd al in een schoolband willen zitten, gitaar willen spelen of op toneel willen staan? Wij vinden het belangrijk dat jij jouw talent ontwikkelt en tegelijkertijd een bijdrage levert aan de school of gemeenschap. Dat kan tijdens speciale talenturen, waar je meedoet aan muzikale, creatieve, sportieve of sociale activiteiten. Zo ontwikkel jij jouw talent!
 

Talenturen staat op het rooster in leerjaar 1 tot en met 3. Per jaar verschilt het wel hoe de talenturen worden ingevuld.

In leerjaar 1 staat verbreding centraal. Alle leerlingen kiezen uit alle vier verschillende leergebieden een activiteit: maatschappelijk, kunst & cultuur, wetenschap & techniek en sport.

In leerjaar 2 is er ruimte voor verdieping. Een creatieve leerling heeft dan de mogelijkheid om steeds een activiteit in het leergebied kunst & cultuur te kiezen. Daarnaast volgen alle leerlingen modules muziek en krijgen ze Loopbaanoriëntatie.

Helemaal nieuw is het dat leerlingen van leerjaar 3 óók de talenturen op het rooster hebben gekregen. Het accent in leerjaar 3 ligt op de oriëntatie op het beroep.
Daarnaast kunnen de leerlingen kiezen voor extra sport en krijgen ze allemaal een module Culturele en kunstzinnige vorming.

MWT (Maatwerktijd)

Onder de pijler verantwoordelijkheid valt ook dat we leerlingen willen leren kiezen m.b.t. hun eigen leren. Dat komt in klas 3 en 4 sterk tot uitdrukking in de vorm van Maatwerktijd (MWT). De leerlingen in klas 3 hebben 6 lesuren in de week de mogelijkheid om voor verschillende vakken te kiezen en in klas 4 hebben de leerlingen 5 uur MWT.  Dit geeft ze de mogelijkheid om bijvoorbeeld 4 uur wiskunde te volgen, waar iemand anders de keuze maakt om het bij 2 uur te houden maar wel extra Engels en biologie te kiezen. In de MWT-uren is ruimte voor verdieping, herhaling, voorbereiding of juist extra ondersteuning.

 

Onder leiding van de mentor (en op advies van vakdocenten) denken leerlingen over wat ze nodig hebben en leren zo bewuste keuzes te maken.