Het Stedelijk Diekman

Ben jij een echte doener en steek je graag de handen uit de mouwen? Bij Het Stedelijk Diekman volg je in ons prachtige gebouw aan de J. J. van Deinselaan 32 naast theorievakken ook praktijkvakken. Je leert door te doen! De school kent vijf leerjaren praktijkonderwijs waarin jij wordt opgeleid en begeleid naar een goede plek op de arbeidsmarkt. De schakelklassen bestaan uit de eerste 2 leerjaren van het vmbo b, waarbij je mentor bijna alle lessen geeft in een kleine setting. Bij de 10-14 wordt de keuze tussen praktijkonderwijs en vmbo b nog even uitgesteld. De theorielessen vinden plaats op Het Pontem College en de praktijklessen op Het Stedelijk Diekman. Heb je een PrO-advies, Schakelklas advies of 10-14 advies? Kom dan snel eens langs om te kijken of jij je thuis voelt bij onze praktijkschool.

ID Model
Het Stedelijk Diekman werkt met veel bedrijven uit Enschede samen. Bedrijven waar onze leerlingen stage gaan lopen en waar wij hen op hun werkplek begeleiden. Samen met het bedrijf leiden we onze leerlingen naar een plek op de arbeidsmarkt. Het ID-model noemen we dat. Nieuw is dat we de begeleiding op de werkplek hebben uitgebreid tot twee jaar na het verlaten van de school. Lees hier meer over het ID model. 

ESF en REACT-EU

Het Stedelijk Diekman krijgt in de nieuwe subsidieperiode uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027) een financiële bijdrage. Het Europees Sociaal Fonds is een Europees instrument om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan (beter) werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor EU-burgers.


Het fonds ondersteunt structurele verbeteringen ten aanzien van werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling en beleid gericht op ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. De huidige inzet van het fonds, in vergelijking met de vorige periode, is herstel van Europese samenlevingen en economieën na de impact van het coronavirus.

Laatste nieuws

Kom jij ook meedoen met onze Masterclasses Praktijkonderwijs?

Geef je op!!!

Het Stedelijk Diekman en Jumbo Stokhorst slaan handen in één

Het Stedelijk Diekman en Jumbo Stokhorst slaan handen in één