Je begint al in leerjaar 1 met 10 uur beroepsgerichte vakken en kiest voor een brede richting waarbinnen je allerlei verschillende beroepsrichtingen kunt uitproberen. De theorievakken worden natuurlijk ook gegeven. Leren doe je niet alleen in de klas. Vanaf de 1e klas steek je veel op van de (familie)stages en de uitstapjes naar bedrijven en vervolgopleidingen. We nodigen regelmatig gastsprekers uit en onderneemt tal van activiteiten met je klas.

 

Profielkeuze

Binnen vakcollege Techniek & Vakmanschap kun je kiezen uit de volgende profielen:

  • Produceren, Installeren & Energie
  • Media, Vormgeving & ICT
  • Bouw, Wonen & Interieur

Produceren, installeren & engergie

Wil jij dingen maken en met machines werken? Of wil je weten hoe het komt dat er water uit de kraan stroomt? Kies dan voor de richting Produceren, Installeren en Energie. Je leert om installaties aan te leggen voor gas, water en elektra. Je werkt, controleert en repareert machines en gereedschappen en leert om materialen te bewerken. Je kunt denken aan de volgende beroepen: metaalbewerker, machinebouwer, operator, installatietechnicus en onderhoudsmonteur.

Media, vormgeving & ICT

Ben je creatief en vind je het leuk om films, foto’s, apps en websites te maken? Knutsel jij graag aan computers en wil je er vooral meer over weten? Dan ben jij de geschikte man/vrouw voor het vakcollege media, vormgeving en ICT! Naast de basiskennis van hardware (de computer met randapparatuur), software en de werking van beide, ga je vooral praktisch hiermee aan de gang. Lekker aan de slag dus!

Bouw, wonen & Interieur

Lijkt het jou leuk om te timmeren, te metselen of te schilderen? Of wil jij wegen en bruggen maken? Het werk dat hoort bij deze richting zie je overal om je heen: huizen, kantoren of schepen. Aan zo’n project werken veel verschillende vakmensen, zoals timmerlieden en schilders. Denk bij Bouwen, Wonen & Interieur ook aan het maken van meubels en het ontwerpen van interieurs. Beroepen die daarbij horen zijn: timmerman, metselaar, schilder, meubelmaker, interieurbouwer en wegenbouwer.