Binnen de school kunnen we van elkaar veel leren maar buiten de school is er een levenlang leren en daar willen wij graag mee beginnen. Innova is daarom erg actief in de netwerken buiten de school. Wij werken daarom samen met bedrijven, andere scholen in het voortgezet onderwijs, primair onderwijs, MBO en HBO, netwerken in heel Nederland op het gebied van kwaliteitsverbetering, onderwijsinspectie en andere organisaties in zowel de private als publieke sector. Daarnaast zijn wij ook actief in internationale netwerken.

Leerling 2020

Hoe bereiden we leerlingen het beste voor op hun toekomst? Hoe kunnen we ze nog beter ondersteunen, nog meer uitdagen? Dat vraagt om maatwerk, om gepersonaliseerd leren, een gepersonaliseerde aanpak. Met het project Leerling 2020, onderdeel van het Doorbraakproject Onderwijs & ICT, ondersteunt de VO-raad ook Innova bij de verdere ontwikkeling van gepersonaliseerd leren in onze school.

Zo leer ik!

Zo leer ik! Daarnaast is Inova aangesloten bij het netwerk Zo.Leer.Ik!, een samenwerkingsverband van 18 scholen die de mogelijke toepassing van het Zweedse Kunskapsskolan-model in Nederlandse scholen onderzoeken. Het ontdekken van jouw talent en jouw manier van leren staat daarbij centraal. Zo leer je het beste uit jezelf halen! We stimuleren je om te presteren en verschillen tussen mensen zien wij als een uitgangspunt en niet als een hindernis. Het zorgt ervoor dat je je eigen doel voor ogen houdt!

Innova: midden in de maatschappij

De lijst met organisaties en bedrijven waarmee we samenwerken is te lang om allemaal te noemen, maar we geven graag wat voorbeelden van wat Innova verstaat onder 'midden in de maatschappij staan' en 'werken aan je later':

  • Voor de Oudheidskamer hielpen leerlingen van Innova in het kader van hun maatschappelijke stage om foto's te archiveren.
  • In ons pop-up restaurant laten we ouders, omwonenen en andere gasten genieten van onze zelf bereide gerechten.
  • We verzorgen regelmatig de catering voor diverse evenementen binnen en buiten de school.
  • We werken samen met Theater Sonnenvanck (jeugdtheatergezelschap van Oost-Nederland), Saxion Hogeschool en Hogeschool Wageningen.