Is dans je lust en je leven? Ben je al een aantal jaren bezig met dans? Droom jij van een danscarrière op nationale en internationale podia? Maak dan kennis met onze Vooropleiding Theaterdans.

Met deze opleiding kun je de lagere en middelbare school combineren met dansonderwijs op professioneel niveau en zo je eerste stappen zetten in de richting van een professionele danscarrière! Om later beroepsmatig iets met dans te gaan doen raden we je aan om jong te beginnen. Dat kan bij onze Vooropleiding Theaterdans. Want naast de geïntegreerde vooropleiding bieden wij ook opleidingen aan voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar. 

 

Auditie 20 mei 2019: Klik hier

Auditie 8 april 2019 - klik hier 

 

Oriënterende Fase

Zit jij in groep 6, 7 of 8 en heb je interesse in de vooropleiding dans? Dan is dit echt iets voor jou! Je kunt namelijk al op de basisschool starten met de oriënterende fase van de Vooropleiding Dans. In de oriëntatieklas krijg je driemaal per week dansles. Het programma bevat klassieke en folkloristische dans technieklessen. Deze lessen worden gegeven na schooltijd, in de dansstudio's aan de J.J. van Deinselaan 10 in Enschede.

Om vlieguren te maken treed je een aantal keer per jaar voor publiek op. Bijvoorbeeld op open dagen en onze jaarlijkse voorstelling in het Wilminktheater. Na de oriëntatieklas doe je auditie voor de studiefase V1 voor middelbare scholieren.

Vooropleiding

De Vooropleiding Theaterdans werkt samen met de locaties Kottenpark en Innova. Op deze scholen kun je de Vooropleiding Theaterdans volgen naast je opleiding (Innova- mavo/onderbouw havo en Kottenpark - havo, atheneum of gymnasium). Je volgt dagelijks variërend danslessen; klassieke danstraining, improvisatie, moderne dans en folkloredans. Ook worden er wekelijks verschillende gastlessen (hedendaags, show/musical, urban, jazz) verzorgd door professionals uit de danswereld!

Bij de Vooropleiding Theaterdans ben je, afhankelijk van het schooljaar, tussen de 7 en 12 uur per week bezig met dans. Je volgt de danslessen dagelijks aansluitend op jouw rooster. Dit doe je bij de balletstudio’s aan de J.J. van Deinselaan 10 in Enschede.

Om de danslessen te kunnen volgen, krijg je in de onderbouw van Kottenpark door onze DAMU-Licentie een aantal vrijstellingen. Dankzij het unieke karakter van Innova kunnen ook vmbo-t leerlingen aansluitend de danslessen volgen. In de bovenbouw maakt het dansprogramma deel uit van het eindexamenpakket en vallen de lessen binnen het reguliere rooster of sluiten er op aan. Je treedt ook een aantal keer per jaar op voor publiek om vlieguren te maken. Als je de Vooropleiding Theaterdans hebt afgerond ben je voorbereid op audities voor verschillende dansacademies.

Toelatingsprocedure

De toelatingsprocedure voor de Vooropleiding Theaterdans bestaat uit een auditie en een fysieke beoordeling waarbij gekeken wordt naar onder andere fysieke geschiktheid, bewegingscoördinatie, natuurlijk dansgevoel, expressiviteit, opname vaardigheid en muzikaliteit in beweging. Een positieve uitslag van de fysieke beoordeling, door de fysiotherapeut/arts, is een voorwaarde voor toelating.

Auditie

Wil je auditie doen? Dat kan! De auditie voor schooljaar 2019-2020 is op 8 April om 17:30 uur. De auditie vindt plaats bij onze dansstudio’s op de bovenste verdieping van de Basic Fit aan de J.J. van Deinselaan 10. 

 

Kosten

De kosten voor het volgen van de Vooropleiding Theaterdans zijn als volgt:

  • In de oriënterende fase zijn de kosten € 450
  • De kosten voor de Vooropleiding Theaterdans zijn € 1.050

 

 

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Vooropleiding Theaterdans? Stuur dan een mail naar dansopleiding@hetstedelijk.nl.

 

Klik hier voor de schoolgids 2018-2019