Het wetenschapsprogramma dat wij aanbieden, leert je een kritische en onderzoekende houding aan te nemen. Je leert een onderzoeksvraag formuleren, onderzoeken en juiste conclusies trekken. Ook leer je presenteren en samenwerken. Elke goede wetenschapper kan beide: onderzoeken én presenteren. Zo word jij een echte wetenschapper!

Wetenschap | Design | Techniek vanaf de brugklas

Kies jij in de brugklas voor de wetenschap | design | techniek |  klas? Dan ga je aan het werk met maatschappelijke vraagstukken binnen de thema's gezondheid & geluk, natuur & milieu en duurzaamheid & techniek. Denk hierbij aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van food design, DNA, water, afval, wonen en energie. Zo ben jij straks goed voorbereid op jouw rol in de steeds sneller veranderende wereld. Klik hier voor de folder.

Aanmelden WDT-klas 2020-2021

Voor de WDT-klas moet je je aanmelden. Dat doe je door een filmpje over jezelf te maken! 

Het is de bedoeling dat je het volgende laat zien:

  1.  Stel jezelf kort voor; Wie ben je (Voor + Achternaam)? Wat zijn je hobby's? enz.

  2. Waarom wil je je aanmelden voor de WDT-klas? Wat is je motivatie?

  3. Welke onderwerpen vind jij interessant?

Je motivatie is erg belangrijk. De klas is namelijk bedoeld voor leerlingen met een affiniteit voor wetenschap, design en techniek en die zich daarvoor willen inzetten. De docenten zullen de video bekijken en beoordelen of je geschikt bent voor de klas.
Je mag het filmpje gewoon met je mobiel opnemen. Het filmpje mag maximaal 2 minuten duren!
Stuur je aanmelding met filmpje op vóór vrijdag 10 april 2020. Je hoort uiterlijk eind mei 2020 of je volgend jaar in de WDT-klas mag starten.
Via de volgende link kan je je filmpje uploaden: https://forms.gle/aZq8ojMJg12Ykk429

Wiskunde

Naast wiskunde B bieden wij als verdieping ook wiskunde D aan. Hoe beweegt een komeet? Hoe zal een griepepidemie zich verspreiden? Hoe ontwikkelen de beurskoersen zich? Al deze vragen gaan over ontwikkelingen in de tijd. De situaties waarin dit optreedt, noemen we dynamische systemen. Bij Wiskunde D leer je hoe je de ontwikkeling van zo'n dynamisch systeem kunt beschrijven en hoe je voorspellingen over zo'n dynamisch systeem kunt doen.

Project X

Wil jij je uitleven op 3D ontwerpen? Al twee jaar beschikt het Kottenpark over een 3D printer die ingezet wordt bij het vak Handvaardigheid. Ook wordt elk jaar de cursus ‘Programmeren met Arduino’ gegeven. 

Filosofie

Het vak filosofie vormt de brug tussen ons wetenschaps- en cultuurprofiel door aandacht te besteden aan wetenschapsfilosofie, ethiek en esthetica. Vanaf leerjaar 3 maak je kennis met enkele grote denkers uit de geschiedenis. Je leert kritisch omgaan met teksten en je eigen argumentatie onderbouwen.

Kortom....leer wetenschap bedrijven op Kottenpark!

Universiteit Twente als partner

Vanaf klas 2 (atheneum en gymnasium) werken we samen met de Universiteit Twente in het Pre-University-programma. Dat betekent dat je lessen kunt volgen aan de Universiteit Twente. Masterclasses noemen we dat. Laat jij je van je beste kant zien? Stijg je er boven uit? Dan kun je een Honoursprogramma volgen op de Universiteit Twente. Dan neem je deel aan bijzondere masterclasses zoals academisch schrijven en wetenschapsfilosofie. Dit traject loopt van het 5e leerjaar tot halverwege het 6e leerjaar. Het wordt nationaal en internationaal erkend bij vervolgstudies.