Datum: 12-06-2017

Dag 1
Dinsdag op zoek naar de sporen van Wereldoorlog 1 in Ieper met een rondwandeling, het Flanders Museum en het bijwonen van de dagelijks last post om de doden te herdenken: Indrukwekkend!

Dag 2
Van de slagvelden van Ieper via een bezoek aan de oorlogsgraven van Brandhoek naar Poperinge, Talbot house. Dit prachtige pand vormde voor de Britten, gedurende WO1, een oase van rust, waar de soldaten even op adem konden komen, voor ze weer naar het front gestuurd werden. Een bijzondere plek.

Next stop is Brussel, de plek waarin geprobeerd wordt Europa zo te verenigen dat een Europese oorlog voorgoed verleden tijd is...........

Dag 3
Alles in het teken van de EU vandaag. Vanmorgen stond een bezoek aan het Europees parlement op het programma. Een inleiding door een gids plus een bezoek aan de grote vergaderzaal van het Europese parlement. Daarna even rust bij het Parlementarium en aansluitend een lezing van een hoge ambtenaar van de EU, een oud-leerling van onze school, over de EU in de dagelijkse praktijk;:boeiend en geanimeerd. Daarna shop-eet-gezellig-tijd.

Dag 4
Afscheid van Brussel met een bezoek aan het Atomium. Bijna 60 jaar oud staat het er, na een opknapbeurt, nog keurig bij. Met een supersonische lift in 22 seconden naar 92 meter en in het gebouw nog een bijzondere tentoonstelling over de geschiedenis van de Belgische luchtvaart/Sabena.