Datum: 02-06-2020

College Zuid heeft de EPAS-accreditatie ontvangen en mag zich EPAS-school noemen. Wat dat betekent lees je hieronder. 

Wat is een EPAS-school?
EPAS staat voor European Parliament Ambassador School en een school die het EPAS-certificaat ontvangt laat zien dat in de lessen en rond projecten gewerkt wordt aan internationaal bewustzijn, mede gericht op samenwerking in de Europese Unie. Zo worden de politieke vaardigheden van leerlingen  gestimuleerd en leren leerlingen hoe de Europese democratie werkt. Zij ontwikkelen in de lessen vaardigheden met betrekking tot Europees burgerschap. Zo kunnen de jongeren van nu in de toekomst richting geven in Europa. 

Hoe wordt je EPAS-school?
Om het EPAS-certificaat te krijgen wordt een school verschillende keren bezocht door een beoordelingscommissie. Vertegenwoordigers van de EPAS zijn aanwezig geweest bij een aantal projecten. De EPAS-organisatie stelt informatie en lesbrieven beschikbaar en wil zien hoe daar in de school uitwerking aangegeven wordt. Na gesprekken en een voldoende beoordeling ontvangt een school het certificaat.

Waarom is het belangrijk EPAS-school te zijn?
De leerlingen van nu zijn de uitvoerders van morgen. Leerlingen die weet hebben van Europese processen en van het belang van samenwerking tussen landen en culturen zijn voorbereid op hun toekomst. Vanwege toenemende globalisering en handel over de grenzen heen, is het goed je voor te bereiden op samenwerking in Europa en internationaal.

Meer over EPAS
Het European Parliament’s Ambassador School programma startte zeven jaar geleden in Nederland. Het is in de loop der tijd verder ontwikkeld en aangepast en het is uitgerold in andere EU-lidstaten, met als doel een Europees netwerk van deelnemende scholen te creëren.
College Zuid is blij onderdeel te kunnen zijn van dit netwerk om daarmee jongeren voor te bereiden op hun toekomst.

Lees meer over EPAS via deze link.