Datum: 05-07-2024

Op donderdag 4 juli heeft een groep leerlingen van Het Stedelijk Diekman hun zwemdiploma behaald in het Aquadrome. Dit feestelijke moment is te danken aan een initiatief, een samenwerking tussen Het Stedelijk Diekman en Sportaal, dat in april van dit jaar is gestart. Het doel? De leerlingen zwemveilig maken en ervoor zorgen dat ze met plezier het water in kunnen.

In het zwembad hing een gezonde spanning, maar de leerlingen waren vastberaden om te laten zien wat ze hadden geleerd. Giusi Arena, zwemleerkracht bij Sportaal, gaf de lessen en zei: “Ze waren allemaal super gemotiveerd en leergierig. De samenwerking met de school verliep ook heel goed, en de leerkrachten waren erg betrokken.”

Het idee om de zwemvaardigheid van de leerlingen te verbeteren, ontstond omdat Het Stedelijk Diekman merkte dat veel leerlingen niet goed konden zwemmen of geen zwemdiploma hadden. Dit belemmerde hen om mee te doen aan activiteiten in en rondom het water.

De reacties van zowel docenten als leerlingen zijn positief en bevestigen hoe belangrijk en waardevol het project is. Het Stedelijk Diekman en Sportaal hebben dan ook besloten om het project voort te zetten. 

Project #HardGaan053

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door het project #HardGaan053, een samenwerking tussen Alifa jongerenwerk, Concordia en Sportaal. Een van de doelen van dit project is om bij te dragen aan het welzijn van jongeren, gebaseerd op hun behoeften en de mogelijkheden van scholen. Vanuit Sportaal is, samen met Het Stedelijk Diekman, het zwemaanbod mogelijk gemaakt.