Datum: 17-05-2021

Het circusmateriaal van De Stedelijke Mavo dat eind vorig jaar als donatie aan het Mobile Mini Circus for Children in Afghanistan overhandigde is aangekomen op de plek van bestemming. Dat liet de Stichting Capriool Circusprojecten begin mei weten.  René Burkink, oud-docent van De Stedelijke Mavo, overhandigde het eind oktober 2020 aan André Hoekstra van de Stichting. Het materiaal is jarenlang gebruikt tijdens de talenturen ter voorbereiding op de jaarlijkse uitvoering op Zwerini en krijgt met deze donatie een nieuwe bestemming. 

“Het heeft wat moeite en vooral geld gekost maar het is gelukt.”zo liet André Hoekstra weten. Terwijl hij een  bedankbericht aan de donateurs aan het schrijven was, kreeg hij het afschuwelijke bericht dat er die dag een aanslag op een meisjesschool in Kabul is geweest met veel doden. “Laten we hopen dat we met onze donatie een beetje kunnen bijdragen aan de veerkracht van kinderen die onder deze bizarre omstandigheden moeten opgroeien.”, zo voegde hij toe aan zijn bericht.

René Burkink nam twee jaar geleden afscheid als docent lichamelijke opvoeding na ruim 40 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, maar hij verzorgt nog wel wekelijks de circuslessen op De Stedelijke Mavo tijdens de talenturen. “Mooi om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van talenten van onze leerlingen. Ze verleggen daarbij hun eigen grenzen. Precies wat De Stedelijke Mavo belangrijk vindt. Die kans gun je ook andere kinderen die minder kansen hebben. In de loop der jaren heb ik zelf heel wat materiaal verzameld als klimdoeken en eenwielers. Mooi dat ik anderen daar blij mee kan maken”.