Datum: 10-03-2020

Geofuture - aardrijkskunde in praktijk

Het project 'Adviseurs van de toekomst' is gestart!

Twee klassen mavo 3 zijn afgelopen woensdag 4 maart bij het vak Geofuture gestart met het project Adviseurs van de toekomst. In dit project werken leerlingen voor aardrijkskunde aan een concrete praktijkopdracht. Op die manier is schoolkennis niet alleen theorie, maar blijkt dat vraagstukken uit de samenleving aangepakt kunnen worden met de dingen die je op school leert. 

Binnen Adviseurs van de toekomst richten leerlingen hun eigen adviesbureau op om de gemeente Enschede van advies te voorzien over het opwekken en toepassen van duurzame energie. Uit koeienmest, afkomstig uit onze gemeente, moet op een rendabele manier energie beschikbaar komen. Een leuke uitdaging! 

Namens de gemeente Enschede kwam Anne Roos de Bloois op school om kennis te maken, uitleg te geven en de opdracht aan alle groepen te overhandigen. De komende weken zullen de groepen de opdracht tijdens de Geofuture lessen uitwerken. Op 4 juni vindt het slotevenement van het project plaats in het provinciehuis in Zwolle waarbij de groepen hun eindadvies zullen presenteren aan een samengestelde jury.