Datum: 14-04-2020

Gymlessen online

Hoe doe je dat, gymlessen geven online? En hoe houd je in coronatijd contact met je (mentor)leerlingen? Carlijn Westerveld is docent bewegingsonderwijs op College Zuid. Net als iedereen heeft zij te maken met lessen die niet doorgaan en met leerlingen die thuis aan het werk moeten. Dat wordt opgepakt met online lessen maar hoe doe je dat met sport? Dat valt toch niet achter een laptop te doen?

Sport achter de computer klinkt inderdaad ingewikkeld, maar daar is wat op gevonden. Carlijn Westerveld moedigt haar leerlingen aan om deel te nemen aan challenges. De leerlingen pakken de uitdaging op en sturen daarvan foto's en filmpjes naar hun docent. De docent ziet niet alleen de leerlingen actief zijn, maar het is ook nog eens een stimulans voor klasgenoten. Zo schept het sporten ook via online-contact een band.

Aanmoedigen tot bewegen is niet het enige wat Carlijn Westerveld doet. Ze is ook mentor en heeft geregeld contact met haar leerlingen, soms met de hele groep, maar ook individueel. Dan praten ze over deze 'rare' tijd en of het lukt om vol te houden met thuiswerken, want niet alleen de sportieve uitdagingen moeten opgepakt worden, ook het normale huiswerk vraagt aandacht. Trekt iedereen het nog een beetje. Met onderlinge aandacht houdt iedereen elkaar bij de les en steekt men elkaar een helpende hand toe.

Ook dagblad Tubantia schreef over de online sportlessen. Lees het hele artikel uit Tubantia hier.