Datum: 04-07-2024

Het is officieel. International School Twente (IST) is here to stay! Op dinsdag 2 juli vond de officiële overhandiging van de IGVO licentie voor IST plaats in de aula van IST aan de Tiemeister 20 in Enschede. Leerlingen, ouders en partners waren aanwezig om dit bijzondere moment te vieren.

De afgelopen vier jaar heeft IST in samenwerking met de gemeente, ouders, leerlingen en het Twentse bedrijfsleven geïnvesteerd in het onderwijs. En niet zonder succes, want IST heeft na lang wachten de licentie voor IGVO (internationaal georiënteerd voortgezet onderwijs) van het ministerie mogen ontvangen.

Voorafgaand aan de overhandiging gaven principal Chris Bonke, bestuurder Manon Ketz en wethouder Harmjan Vedder (via video) een toespraak. 

Wethouder Harmjan Vedder: “Ik vind het heel belangrijk om te onderstrepen hoe trots de gemeente Enschede is op onze Internationale School Twente. (...) Wij zijn ervan overtuigd dat de internationale gemeenschap die u rond IST opbouwt van cruciaal belang is voor de regio en wij danken u voor al het werk dat u in dit opzicht doet.”

Principal Chris Bonke: “Onze opdracht was om te groeien voorbij de 100 leerlingen. Dat is gelukt. Volgend schooljaar starten we met ruim 150 leerlingen. Prachtig om te zien hoeveel waarde iedereen aan IST hecht en wat wij samen kunnen bereiken.”

Hechte community
Bij IST is een klimaat gecreëerd waarin leerlingen snel vriendschappen kunnen opbouwen en we kunnen spreken van een hechte community. Daardoor is onze school echt een plek geworden waar leerlingen graag zijn.

Door o.a. de ontwikkeling van het Kennispark in Enschede, het verbeteren van het vestigingsklimaat voor expats in Twente en het investeren in sterk IB-onderwijs staat het aantal leerlingen inmiddels op ruim 140. IST heeft daarmee haar bestaansrecht weten te bestendigen.

Wij zijn dankbaar voor onze Raad van Advies, mede dankzij hen kunnen we deze prestatie nu vieren.

Joyce Bagchus (Principal Years 7-11), Chris Bonke (Principal DP1 and DP2),
Manon Ketz (Bestuurder Het Stedelijk), Manon Niemeijer(Head of Student Support)

International School Twente (IST) in Enschede maakt deel uit van Het Stedelijk. IST biedt zowel basisonderwijs aan op de Prinseschool als voortgezet onderwijs in het gebouw van Het Stedelijk in Enschede. IST secondary opende haar deuren in 2011 en is er voor internationale leerlingen die zich min of meer tijdelijk in Nederland vestigen, voor Nederlandse leerlingen die in het buitenland hebben gewoond en terugkeren naar Nederland of zich voorbereiden op een vertrek naar het buitenland.