Datum: 20-11-2017

Twaalf leerlingen uit 5 VWO van Kottenpark hebben afgelopen week deelgenomen aan een internationale Model United Nations (MUN) in de Indiase hoofdstad New Delhi en zijn in de prijzen gevallen. Ze wonnen vier van de vijf prijzen.

Hier hebben zij met circa 300 jongeren uit de hele wereld gediscussieerd over vraagstukken van deze tijd. Klimaatverandering, racisme en kernenergie stonden op de agenda van deze VN-conferentie. Kottenpark heeft het opgenomen voor de belangen van Bosnia-Herzegovina, Denemarken, Centraal-Afrikaanse Republiek en Jordanië.

Voorafgaand aan de conferentie hebben alle deelnemende leerlingen een essay in het Engels geschreven over het land dat zij gingen vertegenwoordigen in New Delhi. Dit omdat Engels de voertaal op deze conferentie was. Daarnaast hebben zij oplossingen bedacht die tijdens de conferentie werden besproken. Een jury in New Delhi heeft alle essays bestudeerd. De vijf beste essays werden beloond met een prijs.

De leerlingen van Kottenpark hebben de beste vier essays van de conferentie opgesteld.

Merel van Duyn won de wedstrijd met haar essay over kernenergie in Jordanië. Zij werd opgevolgd door Sterre van Halen met een uiteenzetting over de Deense implementatie van het klimaatakkoord van Parijs. De derde plek op het podium wist Sterre Wultsch te veroveren. Zij schreef over de uitbanning van racisme en discriminatie in de Centraal Afrikaanse Republiek.

De vreugde kon natuurlijk niet op. Vooral toen duidelijk werd dat het winnende trio werd aangevuld met hun medeleerling Stan Kremer. Hij had zich bezig gehouden met het vraagstuk racisme in Denemarken. Vol trots presenteerden de vier hun certificaat na afloop.

       

Kijk ook bijgaand filmpje voor een sfeerimpressie: Leerlingen boeken succes in India.