Datum: 26-04-2021


Jonge wiskundige Kathleen Vine is de trots van het Tweetalig Onderwijs op College Zuid

Al in haar eerste jaar op College Zuid deed Kathleen mee met de Maths Team Challenge en haalde ze de tweede plaats. Na een sterk optreden in de Maths Kangaroo Competition veroverde ze een plekje in het schoolteam, waarmee ze in Tunbridge in Engeland samen met het team de vierde plaats bemachtigde. Dit is het hoogste resultaat ooit behaald door een groep leerlingen uit Nederland!  

Dit jaar deed Kathleen mee met de Wiskunde Olympiade en kwam ze zonder problemen door de eerste twee rondes. Nu is zij 1 van ongeveer 100 leerlingen die zo’n hoog niveau haalt bij het vak wiskunde. 

Kathleen treedt hiermee in de voetsporen van meerdere voormalige TTO-leerlingen op College Zuid die in de afgelopen 25 jaar zeer goed gepresteerd hebben bij verschillende wiskundewedstrijden en zij zet deze mooie traditie voort. Samen met andere leerlingen heeft Kathleen een Maths Club opgezet op school waar leerlingen van TTO en de International School samenwerken om hun kennis en vaardigheden in het vak verder te vergroten. 

De derde ronde van de Wiskunde Olympiade zal in september plaatsvinden en de hele school, de TTO-afdeling en de nieuwe Maths Club zullen Kathleen steunen en aanmoedigen om opnieuw te excelleren in deze competitie!