Datum: 15-11-2017

Zondag 12 november 2017 zijn twaalf leerlingen uit 5VWO vertrokken naar New Delhi in India.

De leerlingen nemen deel aan een Model United Nations (MUN). Deze wordt georganiseerd door de Amity University in New Delhi. Bij een MUN bootsen leerlingen de gang van zaken van de Verenigde Natie na.

Tijdens een MUN kruipen de leerlingen in de huid van een diplomaat. Zij vertegenwoordigen echter niet hun eigen land. De leerlingen strijden voor de belangen van Denemarken, Bosnië en Herzegovina, Jordanië en de Centraal Afrikaanse Republiek. De conferentie behandelt onderwerpen als kernenergie, racisme en de klimaatverandering.

Voor de tweede keer op rij is Kottenpark uitgenodigd om aan dit internationale project deel te nemen.

De vliegreis naar New Delhi is voorspoedig verlopen. Aangekomen in New Delhi, zagen, voelden en roken de leerlingen meteen waar het nieuws over had bericht: smog. Een grijze mist hing in de lucht. Gelukkig hadden zij verder geen last van de smog wat betreft ademhaling.

In de bus naar de universiteit keken de leerlingen hun ogen uit. De cultuur shock was groot: de armoede van mensen die in tenten aan de rand van een snelweg kamperen, vervallen gebouwen, kleuren, geuren, geluiden en uiteraard het chaotische verkeer. De gids vertelde dat je in New Delhi maar drie dingen nodig hebt in het verkeer : a good horn, good brakes and good luck.

Bij het hotel op het terrein van de universiteit werden de leerlingen hartelijk ontvangen met een traditionele rode stip op hun voorhoofd. Direct na de welkomst ging de groep weer de bus in om Oud- Delhi te bezoeken.

De eerste stop was een restaurant met een zeer uitgebreide lunch met lekkere curry's, naan en rijst. Daarna gingen ze naar de oudste minaret in Delhi. De leerlingen waren onder de indruk van de ruïnes en de andere bezoekers waren onder de indruk van onze leerlingen. Ze werden tig keer gevraagd voor een foto.

Na een uitgebreid dinner op de campus van de universiteit ging iedereen vroeg slapen. De lange reis, de overvloed aan nieuwe indrukken en het vooruitzicht de volgende ochtend vroeg weer in de bus te zitten, eisten hun tol.                 

De foto's geven en korte impressie van deze reis