Datum: 27-03-2018

Vijf locaties van Het Stedelijk Lyceum gaan dit jaar een lente- en zomerschool organiseren voor leerlingen die een achterstand hebben en mogelijk blijven zitten. Doel van de lenteschool is om deze leerlingen te motiveren om hun beste beentje voor te zetten, zodat zij met behulp van extra ondersteuning over kunnen gaan naar het volgende schooljaar.

De lentescholen gaan plaatsvinden in en rond de meivakantie op de locaties College Zuid, Kottenpark, Het Stedelijk Vakcollege, De Stedelijke Mavo en Innova. Iedere locaite zal zijn eigen invulling aan de lenteschool geven.

Hans Weustenraad, directeur College Zuid: “Wij willen leerlingen maximaal begeleiden en hun talenten ontwikkelen. Dat gaat vaak goed, maar soms is daar extra ondersteuning bij nodig. Daarin hebben wij samen met leerlingen een gedeelde verantwoordelijkheid. Een lenteschool is een mooi voorbeeld van extra ondersteuning. Vmbo, havo en vwo leerlingen kunnen vrijwillig deelnemen aan de lentescholen. Zo stimuleren wij leerlingen niet alleen om hun cijfers te verbeteren, maar zorgen wij ook voor gemotiveerde leerlingen die met nieuwe energie starten aan het volgende leerjaar."

Leerlingen die in aanmerking komen en interesse hebben, kunnen meer informatie vinden op de website van de locatie. Zij ontvangen via de school meer informatie over de lenteschool. Voor vragen hierover kunnen ouders en leerlingen contact opnemen met de administratie van de locatie.