Datum: 09-07-2024

Nieuwe directeur Het Stedelijk Alpha en directeur Onderwijs

Het Stedelijk Alpha heeft vanaf schooljaar 2024-2025 een nieuwe locatiedirecteur. Vertrekkend directeur Alpha wordt nieuwe directeur Onderwijs voor Het Stedelijk.

Maike Warrink, op dit moment locatiedirecteur van zowel Het Stedelijk Alpha als Het Stedelijk Diekman, wordt vanaf schooljaar 2024-2025 directeur Onderwijs voor Het Stedelijk.  Warrink blijft locatiedirecteur van Het Stedelijk Diekman. Als directeur Onderwijs gaat zij de stafafdeling Onderwijs en Ondersteuning aansturen (voorheen Centrum voor Onderwijs en Ondersteuning, COO), daarnaast zal zij op onderwijsthema's die voor alle locaties van belang zijn het bestuur ondersteunen en vertegenwoordigen. Denk hierbij aan de doorgaande leerlijnen tussen locaties, de samenwerking in de regio rondom Sterk Techniek Onderwijs (STO) en de uitdaging om nog inclusiever onderwijs vorm te geven, zodat alle leerlingen met een diploma of een nieuwe kans onze scholen verlaten.  

Selma Zwarteveen, op dit moment locatiedirecteur van Het Stedelijk Zwering, wordt met ingang van het nieuwe schooljaar de nieuwe directeur van Het Stedelijk Alpha. Zij wordt daarmee directeur van twee locaties. Als directeur van Alpha en Zwering gaat Selma Zwarteveen aan de slag met de ingezette koers van beide locaties die zowel in resultaten als in leerlingenaantal groeien. 

“Wij zijn erg blij met de benoemingen van Maike en Selma. Wij wensen beiden veel succes met hun nieuwe, mooie en uitdagende taak.” aldus Manon Ketz, bestuurder van Het Stedelijk.