Datum: 20-05-2019

Voor de meivakantie hebben medewerkers van De Stedelijke Mavo samen met leerlingen de bestaande schoolafspraken geëvalueerd. We vinden het belangrijk om dit samen met leerlingen te doen, om zo duidelijk te maken dat iedereen verantwoordelijkheid draagt voor een fijne school.

Dit heeft geresulteerd in een aantal wijzigingen in regels die we na de meivakantie in de klassen besproken hebben. Zo hebben we gemerkt dat leerlingen in leerjaar 2 echt graag wat meer vrijheid willen (en aankunnen) in pauzes en tussenuren. We houden voor deze leerlingen dus niet meer vast aan de regel dat ze niet van het plein af mogen.
Voor leerjaar 1 houden we dat wel, zo is de overstap van het basisonderwijs naar het VO iets minder groot.

Ook afspraken met betrekking tot telefoons zijn weer aangescherpt. Je kunt je namelijk echt beter concentreren als je telefoon niet onder handbereik is.
Bij dit soort afspraken hebben we u als thuisfront ook nodig. Een leerling uit leerjaar 1 wist me te vertellen dat ze van huis wel eens 2 euro mee kreeg. "Om wat lekkers te kopen bij de Albert Heijn in de pauze". Dat staat echt tegenover de afspraak die we hierover op school hebben, en voor leerlingen werkt dat nogal eens verwarrend. Want 'duidelijkheid' draagt in ieder geval bij aan een fijne school, laten we daar samen voor zorgen!