Datum: 08-06-2017

Theaterklas van het Kottenpark speelt: Spijt! - uit het leven gegrepen
 
Theaterdocent Mayke Kraaijvanger van het Kottenpark schreef het toneelstuk Spijt! en liet zich hierbij inspireren door het gelijknamige boek van Carry Slee. Als puber maakte het verhaal over de gepeste en suïcidale tiener Jochem diepe indruk op haar.
De versie van Spijt! van de pre-eindexamenklas Kottenpark laat een reconstructie zien van de destructieve kant van groepsdruk binnen een klas en de onzekerheid van zowel pubers als docenten en ouders. Allemaal willen ze namelijk maar één ding; geliefd zijn. Met het afscheid dat de personages nemen van Jochem hopen zij ook voorgoed afstand te kunnen doen van hun eigen gedrag.

De jongens en meiden van de pre-eindexamenklas Theater van Stedelijk Lyceum Kottenpark kregen grote vrijheid om dit hartverscheurende stuk op een bijzondere manier vorm te geven en eigen te maken. En door de snelheid die social media vandaag de dag teweegbrengt  lijkt het verhaal uit 1996, spijtig genoeg, actueler dan ooit.

De voorstelling is op 10 juni te zien in Concordia om 16.00 uur én op woensdag 14 juni om 19.30 uur in de theateraula van Het Stedelijk Lyceum Kottenpark aan Lyceumlaan 30 in Enschede.

 Meer informatie vind je op: http://www.hetstedelijk.nl/kottenpark/cultuur/kunstklas-theater/ en http://www.theatermakerijenschede.nl/ en op http://www.concordia.nl/theater/10-06-2017.