Datum: 28-03-2022

Het wás al enkele maanden volop in gebruik, maar op vrijdag 25 maart is het gezamenlijke Technolab van Het Stedelijk Vakcollege en het Bonhoeffer aan de Wethouder Beversstraat officieel geopend. Deze feestelijke handeling werd gezamenlijk verricht door wethouder June Nods, Manot Ketz, voorzitter College van Bestuur van Het Stedelijk Lyceum en Genio Ruesen, voorzitter van de centrale directie van het Bonhoeffer College. 

Het programma startte met een flitsend filmpje dat alle mogelijkheden van het Technolab in een notendop presenteerde. Vervolgens werd Wethouder June Nods welkom geheten door Paulien de Jong, regioleider Sterk Techniek Onderwijs Enschede. Paulien benadrukte de bijzondere functie van het Technolab en al het harde werk dat door de STO Enschede projectgroep is verzet om het te realiseren. June Nods verrijkte haar inleiding spontaan met een leuk mini-interview met vmbo-leerlingen die daadwerkelijk gebruikmaken van het Technolab. Eén rake uitspraak van het nieuwe jeugdige talent? “Je ontdekt hier de toekomst in techniek!”

Initiatief van Sterk Techniek Onderwijs Enschede
Het Technolab is een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs Enschede, de technieksamenwerking tussen basisscholen, vmbo-scholen en bedrijfsleven, en biedt oneindig veel mogelijkheden. Met de moderne apparatuur en technologie in het Technolab hoeven leerlingen echt niet handig te zijn om hun creatieve ideeën tot leven te brengen. Denk aan 3D-printing, programmeren, je eigen fotoshoot maken of met een VR-bril werken. In het Technolab kun je als leerling van alles beleven, doen en ontdekken. Je werkt samen, maakt je eigen ontwerpen en realiseert die onder deskundige begeleiding. Twee collega’s leiden de leeractiviteiten in innovatieve banen: Samantha Peperkamp als docent Technolab en Paul Nederstigt als coördinator Technolab.

Ook het basisonderwijs van harte welkom
Ook leerlingen uit het Enschedese basisonderwijs zijn van harte welkom om alvast met de nieuwste technologie kennis te maken. Immers, het Technolab vervult een groeiende rol in de aansluiting op het W&T-onderwijs (Wetenschap & Techniek) in het primair onderwijs. 

Laat leerlingen techniek vanuit hun hart ontdekken
Na de officiële opening kreeg gastspreker Mirjam Spitholt het publiek op het puntje van hun stoel met een vlammend betoog over het thema “Techniek & Gelukskunde’. Haar insteek? Laat leerlingen vanuit hun hart techniek ontdekken en je creëert gelukkige jonge mensen. De opening eindigde met een hapje en drankje waarbij alle genodigden zelf in het Technolab alle technologie konden ruiken en proeven.