Datum: 03-02-2020

Een mooi resultaat voor Tom Buurke: 20 januari 2020 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen op de ‘adaptieve (flexibele) controle van de dynamische balans tijdens het lopen’.

Tom Buurke is oud-leerling van College Zuid. Van 2005 tot 2011 zat hij daar op het vwo en na zijn diplomering startte hij een studie in de bewegingswetenschappen. Niet alleen in Groningen heeft hij gestudeerd, hij was ook drie maanden in de Verenigde Staten. In Los Angeles deed hij daar onderzoek naar het looppatroon van mensen die een hersenbloeding hadden gehad. Daar ontdekte Tom onder andere het belang van balans bij het opnieuw aanleren van lopen.

De jarenlange studie is nu bekroond met de verdediging van het proefschrift en het behalen van de doctorstitel. De titel van zijn proefschrift was: Adaptive control of dynamic balance in human walking. Tom stond niet alleen in Groningen, naast hem stonden zijn twee beste vrienden als paranimf. Zij kennen elkaar van College Zuid en hebben na de middelbare school altijd contact gehouden.

Tom heeft ook een advies aan de huidige leerlingen van College Zuid: "Kies een baan of een studie die je heel leuk of interessant vindt, iets wat jou boeit. Je bent er een groot deel van je leven mee bezig, dan kan het maar beter leuk zijn."

Meer lezen over de studie van Tom? Lees dan het artikel uit de Universiteitskrant op https://www.ukrant.nl/magazine/lopen-is-eigenlijk-vallen/