Datum: 24-01-2020

Start TTO - mavo 

Tweetalig onderwijs in het Engels, vanaf september voor vwo, havo en mavo

Vanaf schooljaar 2020-2021 start op College Zuid TTO-mavo. Dat is goed nieuws! Zowel door ouders als door basisscholen is gevraagd om een uitbreiding van TTO. Dat gaat nu starten!

Mavo-TTO betekent dat leerlingen minstens 60 % van de lessen in het Engels krijgen, met Engelstalig lesmateriaal. Daarnaast is er uitwisseling met andere TTO-scholen, bijvoorbeeld met Hattingen en Gladbeck in Duitsland. Leerlingen ontwikkelen zich, doordat er standaard aandacht is voor andere culturen en internationalisering. Ze worden echte wereldburgers. Zo worden leerlingen TTO goed voorbereid op hun toekomst in de maatschappij. 

College Zuid heeft al jaren een succesvol TTO voor havo en vwo. De leerlingen slagen voor hun internationale diploma’s (IB-certificaten, slagingspercentage 100 %) en presteren ook verder goed. Het is fijn dat deze manier van leren nu ook beschikbaar komt voor mavo-leerlingen.   
Lees uitgebreide informatie over TTO-mavo via deze link.

Natuurlijk zijn er achter de schermen voorbereidingen gaande om in het nieuwe schooljaar goed voorbereid te kunnen starten met TTO-mavo. Toekomstige leerlingen en hun ouder(s) / verzorger(s) krijgen op de open dag op 5 februari meer informatie.