Datum: 20-11-2020

Het is weer gelukt! Het Kottenpark heeft weer een plek weten te bemachtigen voor de vertaalwedstrijd Juvenes Translatores, waar maximaal 29 Nederlandse scholen (het aantal Nederlandse zetels in het Europees Parlement) aan deel mogen nemen. Aan deze vertaalwedstrijd doen scholen mee uit de verschillende Europese lidstaten, waarbij een tekst vertaald wordt vanuit een brontaal naar een doeltaal, die door de scholen zelf wordt gekozen. Onze leerlingen van 5 vwo Frans maken een vertaling van het Frans naar het Nederlands. 

Op donderdag 26 november van 10.00 tot 12.00 uur zullen de leerlingen druk bezig zijn de Franse tekst te vertalen naar een mooie, correcte en consistente Nederlandse tekst. Leerlingen gebruiken hierbij een chromebook. Van vijf leerlingen zal de vertaling direct worden doorgestuurd naar Brussel en er zal ook een winnaar van het Kottenpark worden gekozen. 

Onze toppers zijn: Miryanna, Noëlle, Victoria, Alina, Boaz, Sky, Cloé, Jamal, Dees, Lot, Francesca, Emile, Aina, Nere, Justine, Leander, Eva, Amke en Fiona :). Jullie zullen deze leerlingen dus missen in jullie lessen.

We wensen ze bonne chance !