Datum: 13-03-2018

Kottenpark is één van de drie finalisten in de categorie scholen van de Rookvrije Generatie Awards 2018. Met deze Awards worden mooie initiatieven in het zonnetje gezet die zijn genomen op weg naar een Rookvrije Generatie. Op maandag 19 maart is de feestelijke finale in het Nijntje Museum in Utrecht. De Rookvrije Generatie Awards wordt gepresenteerd door actrice en tv-persoonlijkheid Tanja Jess.

Sinds dit schooljaar is Kottenpark een rookvrije school. Zowel leerlingen als docenten roken niet in en rond de school. Dit initiatief kwam bij de leerlingenraad vandaan. Samen met ouders, leerlingen en medewerkers werd een werkgroep opgesteld en zijn stappen naar een rookvrije school gezet. Zo werkt Kottenpark samen aan een rookvrije generatie.

Om in de finale te komen, moest Kottenpark de meeste stemmen krijgen. Stemmen kon tot en met 28 februari op www.rookvrijegeneratie.nl/awards. Per categorie zijn drie finalisten gekozen op basis van de meeste stemmen (50% publieksstemmen, 50% jurystemmen).

De Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Zij hebben als doel om rookvrij opgroeien vanzelfsprekend te maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder de verleiding van glimmende pakjes en toegevoegde smaakjes aan sigaretten en met goede voorbeelden om zich heen.