Vakschool Het Diekman

Ben jij een echte doener en steek je graag de handen uit de mouwen? Bij Vakschool Het Diekman volg je naast theorievakken ook praktijkvakken. Je leert door te doen! De school kent vijf leerjaren waarin jij wordt opgeleid en begeleid naar een goede plek op de arbeidsmarkt. Je volgt individuele leerroutes waarbij het programma steeds wordt aangepast aan jouw onderwijsbehoeften.

Jij kiest!

Naast de theorievakken Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde, cultuur en maatschappij, praktijk en loopbaan, computervaardigheden en sociale vaardigheden maak je kennis met alle praktijkvakken die Vakschool Het Diekman biedt. Dat zijn er veel! Denk aan metselen, metaalbewerking, houtbewerking, fietstechniek, tegelen, bestraten, schilderen, tuin, verzorging, horeca, dienstverlening en bloemschikken. Daarna kies jij welke praktijkvakken het beste bij jou passen.

Leren op maat

Op Vakschool Het Diekman vinden we het belangrijk dat jij je prettig en veilig voelt. Daarom krijg je een onderwijspakket op maat. Ook kun je branche-erkende certificaten behalen voor magazijn, schoonmaak, horeca, tuin, werken met bloemen, baliemedewerker en vorkheftruck.

Kom tot bloei in de schakelklas!

Heb je op de basisschool een advies voor vmbo-b gekregen en heb je extra ondersteuning nodig? Dan kom je in aanmerking voor de Schakelklas. De schakelklas biedt een veilige en overzichtelijke leeromgeving. Je zit in een lokaal met een kleine groep leerlingen en wordt intensief begeleid door je mentor en praktijkdocenten. In twee jaar word jij zo vaardig, dat je daarna kan doorstromen naar het vmbo.

De handen uit de mouwen!

Bij Vakschool Het Diekman ga je veel op stage. Vanaf het derde jaar ga je één dag in de week op begeleide stage. In het laatste jaar soms wel vijf dagen per week. Er zijn goede samenwerkingsafspraken met verschillende bedrijven. Zo krijg je volop de kans om te kijken welke beroep het best bij jou past. Sommige bieden zelfs opleidingspakketten aan. Als je daar stage loopt dan beschik je al vrij snel over de vaardigheden die je nodig hebt om bij dat bedrijf aan de slag te gaan. We werken volgens de ID-model systematiek, waarbij leerlingen na een uitstroom keuze, baangaranties krijgen, bij de samenwerkende bedrijven.

Bruisende activiteiten

Het bruist op Vakschool Het Diekman van de verschillende activiteiten. Er zit vast wel iets tussen wat jij leuk vindt: streetdance, popzang, schaatsen, judo, zwemmen, voetbal, muziek, toneel/drama en fitness zijn nog maar een paar voorbeelden.