Datum: 30-10-2020

PERSBERICHT
Enschede, 28 oktober 2020


Op donderdag 28 oktober overhandigde docent René Burkink van De Stedelijke Mavo circusmateriaal als donatie aan het Mobile Mini Circus for Children in Afghanistan.
Het materiaal is jarenlang gebruikt tijdens de talenturen ter voorbereiding op de jaarlijkse uitvoering van Circus Zwerini en krijgt met deze donatie een nieuwe bestemming.

Een van de samenwerkingspartners van De Stedelijke Mavo die in het verleden een workshop met klimdoeken verzorgde, André Hoekstra, is initiatiefnemer van deze
inzamelingsactie. Voor het transport van het afgedankte circusmateriaal is een crowdfunding-actie gestart.
Inmiddels is er voldoende geld binnen om het materiaal naar Afghanistan te vervoeren.
René Burkink nam twee jaar geleden afscheid als docent lichamelijke opvoeding na ruim 40 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, maar hij verzorgt nog wel wekelijks de circuslessen op De Stedelijke Mavo tijdens de talenturen. “Mooi om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van talenten van onze leerlingen. Ze verleggen daarbij hun eigen grenzen. Precies wat De
Stedelijke Mavo belangrijk vindt. Die kans gun je ook andere kinderen die minder kansen hebben. In de loop der jaren heb ik zelf heel wat materiaal verzameld als klimdoeken en eenwielers. Mooi dat ik anderen daar blij mee kan maken".