Datum: 07-02-2023

Maike Warrink, directeur Het Stedelijk Alpha: “Sommige leerlingen krijgen thuis niet altijd de ondersteuning die ze nodig hebben bij hun schoolwerk of hebben minder middelen en mogelijkheden om hulp te krijgen, zoals bijvoorbeeld bijles. Dit betekent dat niet alle leerlingen dezelfde kansen hebben om te slagen en zich te ontwikkelen. Daar willen we wat aan doen. Het leerwerkplein biedt daar een oplossing voor.”

Elke dag begeleiding tijdens tussenuren en na schooltijd
Elke dag is er begeleiding beschikbaar op het leerwerkplein, zodat leerlingen tijdens de tussenuren en na schooltijd hun huiswerk kunnen maken onder begeleiding van een docent. Dit biedt niet alleen de mogelijkheid om huiswerk te maken, maar ook om te leren en te lezen. Op deze manier werkt de school actief aan de ontwikkeling en gelijke kansen voor alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond of middelen. Het leerwerkplein is een prachtige plek waar leerlingen zich kunnen concentreren en werken aan hun groei.

Een krachtige stap in de richting van kansengelijkheid
In samenwerking met Bibliotheek Enschede, biedt de school een omgeving waar leerlingen de hulp krijgen die ze nodig hebben om te slagen en zich volwaardig te ontwikkelen. Dit is een krachtige stap in de richting van kansengelijkheid op de school en de taalontwikkeling van toekomstige generaties.

Nieuwsgierig? Kom gerust langs
Ben je benieuwd naar hoe het leerwerkplein eruit ziet? Kom gerust langs op donderdag 9 februari om 13.30 uur. Een hapje en drankje staan voor je klaar.