Het Stedelijk Lyceum.
We zijn er voor jou!

Het Stedelijk Lyceum is een openbare scholengemeenschap in Enschede voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, ook dat iedereen even veel kansen krijgt en op een gelijke manier wordt behandeld. Of je nu goed kunt leren, creatief, sociaal of een echte sporter bent, we helpen je groeien en ontwikkelen tot een zelfbewust persoon. Wie je ook bent, wij hebben een school die bij jou past.

Het laatste nieuws


Domien Verbeek uit 6 Gymnasium heeft de 2de de prijs gewonnen van de MediaMusic Awards 2021.

Een jaarlijkse competitie waarin men op zoek gaat naar de tofste muziekproductie. Dé kans voor producerend talent om gehoord te worden De opdracht was om een productie te maken met de vocaal die gedownload kon worden.

Alle kinderen verdienen gelijke kansen

Foto door: Annina Romita. De plek waar je wieg staat, bepaalt voor een belangrijk deel hoe je verdere leven eruit ziet. In Enschede hebben daardoor zo’n 4.000 jongeren minder mogelijkheden zich later zelfstandig goed te redden.

Succesvolle themadag Rode Kruis op International School

De leerlingen van de International School Twente (IST) hebben tijdens NL Doet dit jaar ervoor gekozen aandacht te besteden aan een goed doel in de vorm van een themadag.

leerling

Milan Oude Holtkamp


Milan zit helemaal op zijn plek bij Vakschool Het Diekman. Hij zat op de Spinaker en koos voor Vakschool Het Diekman omdat het hem een heel leuke school leek. Hij zit inmiddels alweer in het derde jaar en loopt stage bij een kwekerij. Op de vraag of de docenten van Vakschool Het Diekman streng zijn antwoordt hij dat zijn docent dat onlangs zo mooi kon omschrijven: “Jij bepaalt hoe wij zijn!”

leerling

Tyreesha Haseth


Ik heb voor Het Stedelijk Vakcollege gekozen omdat ik het leuk vind dat we ook veel met onze handen werken. Ik ben meer een doener en al in het eerste jaar krijg je veel praktijkuren. Dat maakt schoolgaan veel leuker!