Het Stedelijk Lyceum.
We zijn er voor jou!

Het Stedelijk Lyceum is een openbare scholengemeenschap in Enschede voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, ook dat iedereen even veel kansen krijgt en op een gelijke manier wordt behandeld. Of je nu goed kunt leren, creatief, sociaal of een echte sporter bent, we helpen je groeien en ontwikkelen tot een zelfbewust persoon. Wie je ook bent, wij hebben een school die bij jou past.

Het laatste nieuws


IVIO examens Nederlands, Engels en Rekenen / Wiskunde

Dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 mei zijn de IVIO examens

ISK speelt met twee teams voor de FC Twente cup

De Internationale Schakelklassen (ISK) van Het Stedelijk Lyceum neemt deel  aan de FC Twente cup, scoren in de wijk. Een uniek project georganiseerd door FC Twente.

Gedoneerd circusmateriaal aangekomen in Afghanistan

Circusmateriaal De Stedelijke Mavo krijgt tweede bestemming

leerling

Milan Oude Holtkamp


Milan zit helemaal op zijn plek bij Vakschool Het Diekman. Hij zat op de Spinaker en koos voor Vakschool Het Diekman omdat het hem een heel leuke school leek. Hij zit inmiddels alweer in het derde jaar en loopt stage bij een kwekerij. Op de vraag of de docenten van Vakschool Het Diekman streng zijn antwoordt hij dat zijn docent dat onlangs zo mooi kon omschrijven: “Jij bepaalt hoe wij zijn!”

Docent

Daniel Nijman


Als leerkracht voel ik mij erg thuis op Het Stedelijk Vakcollege. Momenteel verzorg ik de lessen Nederlands en de lessen ICT & mediawijsheid. Dit doe ik dagelijks met veel plezier. Dit komt mede door de afwisseling in mijn werk, de hechte groep collega’s en de doelgroepleerlingen die mij erg goed ligt. Wat ik sterk vind aan Het Stedelijk Vakcollege is dat er vooral wordt gekeken naar de toekomst van de leerlingen. Dat er op maat wordt gekeken naar de middelen die een leerling nodig heeft om het voortgezet onderwijs succesvol af te ronden. Ook de integratie tussen praktijkvakken en theorievakken tijdens de reflectieweken is erg prettig.