Het Stedelijk Lyceum.
We zijn er voor jou!

Het Stedelijk Lyceum is een openbare scholengemeenschap in Enschede voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, ook dat iedereen even veel kansen krijgt en op een gelijke manier wordt behandeld. Of je nu goed kunt leren, creatief, sociaal of een echte sporter bent, we helpen je groeien en ontwikkelen tot een zelfbewust persoon. Wie je ook bent, wij hebben een school die bij jou past.

Het laatste nieuws


Kottenpark aanwezig bij Herdenking van Twentse razzia in 1941

Kris Buursen, Noëlle Even en Max Horstman, scholieren van Kottenpark, woonden de herdenking voor de synagoge bij en gingen na afloop in gesprek met Bert Woudstra en Herbert Zwartz, die in de oorlog ondergedoken zaten. © Emiel Muijderman

Het Stedelijk Vakcollege leert ook buiten school

In het kader van Sterk Techniek Onderwijs (STO) is Het Stedelijk Vakcollege druk bezig met het ontwikkelen van allerlei projecten om de techniek meer onder de aandacht te krijgen bij de jongeren.

Afname Cito-toetsen

Cito

leerling

Yannick Waslander


Waarom ik voor College Zuid heb gekozen? Ik wilde veel met sport doen. Dan zit je op College Zuid goed. Mijn oudere zus heeft er ook op school gezeten. Zij vond het een gezellige school. Ook gingen er veel vrienden van mij naar deze school. Voor mij was de keus dus niet zo moelijk!

Leerling

Anneloes Elferink


Het is een kleine, fijne creatieve school, het went heel snel. Elke donderdagmiddag hebben we talenturen, daar kun je laten zien wat jouw talent is. Er zijn veel activiteiten, soms denk je dat het niet kunt, maar als je het dan probeert, lukt het toch. Je kunt veel nieuwe dingen leren en dan kom je erachter wat je leuk vind.