Het Stedelijk.
Meer mogelijkheden voor iedereen.

Het Stedelijk is een openbare scholengemeenschap in Enschede voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, ook dat iedereen even veel kansen krijgt en op een gelijke manier wordt behandeld. Of je nu goed kunt leren, creatief, sociaal of een echte sporter bent, we helpen je groeien en ontwikkelen tot een zelfbewust persoon. Wie je ook bent, wij hebben een school die bij jou past.

Ontdek het stedelijk

Het laatste nieuws

Het Stedelijk Zwering

Leerlingen klas 3 van Het Stedelijke Zwering doen vervroegd examen Engels

Leerlingen van klas 3 van Het Stedelijke Zwering hebben vervroegd examen Engels gedaan
Het Stedelijk Kottenpark

Wordt docent Johnny Bernhard ‘Muziekdocent van het Jaar 2024’? Dat bepaal jij!

Wordt docent Johnny Bernhard ‘Muziekdocent van het Jaar 2024’? Dat bepaal jij!

Onze vacatures voor schooljaar 2024-2025 staan online

Ben jij die enthousiaste en bevlogen professional die wij zoeken? Ga de uitdaging aan en solliciteer! 
leerling

Philippe Buitenhuis


Ik heb gekozen voor Het Stedelijk Lyceum Kottenpark, want mijn broer zat er al en ik hoorde altijd leuke verhalen. Ook vrienden van andere scholen gingen er heen. Het is er heel gezellig. Je kent er bijna iedereen en je krijgt er veel vrienden.

leerling

Quinty Deira


Ik heb voor College Zuid gekozen, omdat de leraren die ik sprak heel gezellig waren. College Zuid gaf me het gevoel dat het een kleinere school is, want ik houd niet zo van grote scholen. Ook veel vriendinnen gingen erheen. Hoewel ik geen sportief type ben, is alles met sport wel leuk. Op College Zuid wordt echt gekeken waar jij qua niveau thuishoort. Ik begon in een mavo-havo klas, maar wil graag naar de havo.