Het Stedelijk Lyceum is een openbare scholengemeenschap in Enschede voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, maar ook dat iedereen evenveel kansen krijgt en op een gelijke manier wordt behandeld. Dat verdien je! Of je nu goed kunt leren, creatief, sociaal of een echte sporter bent, je verdient het om te groeien en jezelf te ontwikkelen tot een zelfbewust persoon. Wie je ook bent, wij hebben een school die bij je past!

Je verdient het om gelukkig te zijn

Op Het Stedelijk Lyceum vragen we je niet zo snel wat je later wilt worden. Je bent al iemand. En dat is al mooi genoeg. Het gaat niet om het beroep dat je kiest, maar om het geluk dat je later ervaart. Wij leren je bij ons op school verder te kijken. We nemen je al vroeg mee in de wereld van morgen, zodat jij straks zelf in staat bent om goede keuzes te maken. Keuzes waar je gelukkig van wordt, want dat verdien je. Het Stedelijk Lyceum inspireert en helpt je om te groeien. Om straks een baan te vinden die past bij jouw ambitie en talent. Veel banen van morgen bestaan nu nog niet, daarom is het extra belangrijk dat je over vaardigheden beschikt waar je flexibel mee aan de slag kan. Daar helpen we je bij door samen te werken, oplossingen te bedenken en te organiseren. Je leert jezelf te presenteren en helder te communiceren. Zo lever jij jouw bijdrage aan de samenleving.

Denk Stedelijk

Met ‘Denk Stedelijk’ bedoelen we eigenlijk ‘Denk Groot’. Kijk verder dan anderen. Heb lef en vind ergens iets van. Op een positieve manier! Ook denken wij stedelijk door onze samenwerking met bedrijven, de gemeente en andere instellingen. Binnen én buiten de regio. Kijk verder, Denk Stedelijk!

Bekijk onze brochure

Wil je door onze locties heenbladeren, bekijk dan onze brochure om door onze scholen te'wandelen'.