Datum: 11-07-2018

Op dinsdag 26 juni en donderdag 28 juni zijn de brugklassen 1HV en 1TTO naar het Aamsveen geweest om daar veldwerk te doen voor het vak biologie.

Maar hoe kom je in het Aamsveen? Het was even zoeken, maar uiteindelijk is iedereen goed aangekomen bij de verzamelplek. Met prachtig weer hebben de leerlingen van alles geleerd. Want, welke waterdiertjes leven er allemaal in een poel? En wat zegt de aan- of afwezigheid van die diertjes over de waterkwaliteit?

Het Aamsveen vormt een bijzonder landschap, maar wat is hoogveen eigenlijk en hoe is het ontstaan? De leerlingen bekeken en inventariseerden wat er allemaal groeit en bloeit in het hoogveen en leerden wat een kluunplaats is.

Daarnaast hebben de leerlingen bodemonderzoek gedaan, onder andere naar de zuurtegraad, en hebben ze geprobeerd zo veel mogelijk verschillende vogelgeluiden te herkennen. Dit allemaal onder de vakkundige begeleiding van een groot aantal gidsen van de IVN (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid). Het was een zeer geslaagde excursie!