Datum: 16-07-2018

Activiteitenweek College Zuid - dat is anders leren en nieuwe dingen ontdekken. Bijvoorbeeld er achter komen wat een vuilnisbelt en een philharmonisch orkest met elkaar te maken hebben. Leerlingen van de tweede klassen van College Zuid kunnen dat prima uitleggen. Sterker, ze hebben het in praktijk gebracht in een workshop van Tetem.

Kinderen uit Paraguay inspireerden hen om anders tegen afval aan te kijken. Deze kinderen wonen in heel armoedige omstandigheden (op en rond de vuilnisbelt) en hebben creatief naar ‘hun’ vuilnis gekeken. Van onder andere platgeslagen blikjes, oude Röntgenfoto’s en tyraps maakten ze muziekinstrumenten waarmee ze uiteindelijk de Vier Jaargetijden van Vivaldi en andere klassiekers konden spelen. Youtubefilmpjes laten horen hoe dat klinkt, klik hier of bekijk deze film

Na de voorbeelden bekeken te hebben gingen de leerlingen creatief aan de slag met als uitgangspunt zakken weggooiplastic en andere ‘rommel’. Natuurlijk hebben ze samen ook muziek gemaakt met hun instrumenten, want afval, daar zit muziek in!