Datum: 05-07-2018

Op 4 juli 2018 zijn op College Zuid tientallen diploma's uitgereikt aan leerlingen mavo, havo, vwo en TTO. Feest voor al die leerlingen die een kroon zetten op jarenlang leren. Feest voor ouders die hun zoon of dochter gediplomeerd zien worden. En feest voor school! 

De leerlingen zijn er klaar voor: een volgende stap in hun leven. De een gaat een opleiding game-developer doen, de ander start met een opleiding in de zorg en weer een ander gaat klimaattechnologie studeren. Zo verschillend als al die leerlingen zijn, zo wisselen ook de keuzes die ze maken. Die keuze is niet zomaar gemaakt, want wat past bij je en wat spreekt je aan? Een enkeling is er na veel wikken en wegen nog niet helemaal uit. Misschien toch een tussenjaar? Ook dat kan een goede keus zijn - jezelf beter leren kennen en weloverwogen kiezen.

Maar een ding staat vast: de leerlingen vertrekken. Ook wel een beetje jammer en weemoedig. Wat was het gezellig samen en wat hadden we het soms goed - of even niet, maar dan deden we er wat aan. Want dat leer je ook op College Zuid: er voor elkaar zijn, elkaar helpen en waar nodig opvangen. Problemen kunnen er zijn, maar daar ga je met elkaar mee aan de slag. Ook op die manier hadden we samen een mooie tijd. 

College Zuid wenst alle vertrekkende leerlingen veel succes in hun verdere ontwikkeling. Hopelijk een mooie vervolgopleiding en straks een baan, waar jij blij van wordt. Laat nog eens wat van je horen!

Nagenieten van het feest kan met deze link. Algemene foto's van de feestavond, met een submapje leerlingen en een deelmap docenten en oop. Fris je herinneringen op en denk terug aan een mooie avond!