Datum: 04-09-2017

Joy Beune staat te boek als één van de grootste schaatstalenten van Nederland. De achttienjarige Bornse en leerling 5 havo van College Zuid eindigde begin dit jaar als tweede bij de WK allround voor junioren. Schaatsen.nl ging bij haar langs. "Ik wil dit seizoen alles winnen."

Joy maakte begin dit jaar veel indruk. Bij de WK allround voor junioren werd ze wereldkampioen op de drie kilometer. Ook won ze met Jutta Leerdam en Sanne in ’t Hof goud bij de ploegenachtervolging en eindigde ze als tweede in het allroundklassement, op iets minder dan twee seconden (1.88) van Jutta. Als we haar vragen hoe ze terugkijkt op het afgelopen seizoen, reageert ze eerlijk.

"Het was een jaar vol hoogte-, maar ook dieptepunten. Natuurlijk kijk ik met een trots gevoel terug op mijn prestaties bij de WK allround. Ik had nooit verwacht dat ik het zo goed zou doen. Toch ben ik niet helemaal tevreden. Ik had in mijn ogen namelijk het eindklassement kunnen winnen. Nu kwam ik net tekort, dat is balen. Dit jaar is het dus tijd voor revanche", zegt Joy overtuigend.

Ze vervolgt: "Ik heb het gevoel dat ik een stuk sterker ben geworden dan afgelopen jaar en ben ervan overtuigd dat ik nog meer uit mezelf kan halen. Ik denk dat het een mooi jaar kan worden. Dat ik vorig seizoen geen wereldkampioen allround ben geworden, zorgt alleen maar voor extra motivatie. Dit wordt mijn laatste jaar bij de junioren, dus ik zal ze even laten zien waartoe ik in staat ben."

Dat de Bornse barst van het zelfvertrouwen wordt al snel duidelijk. "In april moest ik van mijn coach Johan Freriksen mijn doelen op papier zetten. Toen heb ik opgeschreven: ik win gewoon alles dit jaar, ha. Ik wil altijd het hoogst haalbare en leg de lat graag hoog voor mezelf."

Lees het complete interview hier.

We wensen Joy een succesvol jaar, zowel op College Zuid in haar examenjaar als met haar schaatscarrière!