Datum: 21-09-2018

Projectweek op TTO is iets bijzonders - de afdeling tweetalig onderwijs is tenslotte een beetje speciaal, niet alleen omdat Engels voertaal is op de afdeling, maar ook omdat de leerlingen een speciale band hebben met elkaar.

Dat bleek extra in de workshops die in september plaats vonden. De lokalen waren omgedoopt in 'houses' en de leerlingen van de brugklas tot en met de eindexamenklassen waren gemixt. Wat je dan ziet? Ouderejaars die spontaan het lokaal verbouwen, een kring vormen en beginnen met een rondje voorstellen. Nieuwe leerlingen worden op hun gemak gesteld en samen wordt besproken hoe de opdracht uit te voeren. Hoe maak je met elkaar van dit lokaal een 'house' met internationale allure? In het ene lokaal prijkt een bijna levensgrote Big Ben, in een ander lokaal zie je skyline van New York. Canada is nadrukkelijk aanwezig in lokaal A34 en op de afdeling springt tussen de leerlingen een kangaroo op de wand. 

Gezellig is het zeker ook: de leerlingen nemen eten en drinken mee, koken speciaal voor hun klasgenoten en hebben het samen supergezellig. Wie zegt dat leren saai is?

Klik hier voor foto's van de resultaten!