Datum: 21-09-2018

 

Theater dat aan het denken zet - voorstellingen die blijven hangen. Dat gebeurde toen verschillende theatergezelschappen in de projectweek College Zuid bezochten. De thema's? Pesten, cyberverslaving, drank en drugs, relaties.. Geen kleine thema's!

Hoe ziet zo'n workshop eruit? Leerlingen worden ontvangen in een groot lokaal waar ze in een kring om een lege ruimte gaan zitten. Het gezelschap zet de toon met een flinke binnenkomer en allengs raken leerlingen geboeid. Waarom wordt Anne zo gepest? En doet Stefan, haar jeugdvriend, ineens mee met die nieuwe Wouter die zich zo nodig moet afreageren?

Of: Waarom blijft Luuk hangen achter zijn beeldscherm en laat hij zijn twee klasgenoten aan hun lot over? Was het wel slim van Denise om toch op die scooter te stappen toen ze al wat drankjes op had? Maar ze moest toch wel?

De voorstellingen tonen levensechte verhalen, soms heel herkenbaar voor leerlingen, soms ook niet. Maar dan kennen ze de verhalen wel. Dit soort theatervoorstellingen is niet alleen bedoeld als leuke kijkervaring. Na afloop wordt er stevig doorgepraat met de leerlingen. Hadden er andere keuzes gemaakt kunnen worden? Waren er meerdere schuldigen? Hoe los je het zo op dat er een andere uitkomst volgt?

'Kick me!' , 'In control' en andere voorstellingen? Een belevenis voor je leven.