Datum: 03-10-2018

Leerlingen van klas 4 havo/vwo/TTO reisden najaar 2018 af naar de Aran Islands. Deze eilandengroep ten westen van Ierland staat bekend om zijn ruige en schitterende natuur. Dat alleen is de moeite van een reis waard, maar er was meer.

Het programma van de werkweek bevatte niet alleen wandelen, fietsen, Cliffs, ruïnes en zeehonden, maar ook veel contacten met de lokale middelbare school. Leerlingen van de Ierse middelbare school ontvingen hun 26 Enschedese gasten met posters waarop beide landen afgebeeld waren, een teken van de verbondenheid die ook verder vorm kreeg. Zo was er een Iers - Nederlands uitwisselings-talen-programma, waarbij de leerlingen elkaar hun eigen taal leren en het geleerde aan elkaar presenteren gevolgd door een gezamenlijke lunch in het hostel.

Sportieve interactie was er toen de Ierse leerlingen aan de 26 Nederlanders Hurling en Iers handbal leerden.

Op hun beurt hebben de leerlingen van College Zuid de Ierse jongeren meegenomen op een fietstocht naar Dun Aonghasa, stenen bouwsels uit de late Bronstijd, die behoren tot het werelderfgoed. 

Na alle cultuur en natuur en het vele Engels spreken onderling, was er ontspanning bij het aanleren van Ierse volksdansen door Michael, de oud-directeur van de Aran-islands middelbare school.

De leerlingen hadden een reis om nooit te vergeten en brachten in praktijk waar TTO-onderwijs voor staat: elkaar ontmoeten, elkaars cultuur leren kennen en leren van elkaar: United in Diversity.

Bekijk nog wat foto's via de link.