Datum: 14-04-2022

We kijken terug op een mooie middag in de Grolsch Veste, georganiseerd door alle VO-scholen en basischolen in Enschede. Deze middag stond in het teken van de 'warme overdracht', waarbij de docenten van middelbare school in gesprek gingen met de leerkrachten van groep 8 om te zorgen voor een soepele overgang van de basisschool naar de middelbare school voor de groep 8 leerlingen.

Dankzij de warme overdracht heeft de mentor van de brugklas al vroeg in beeld of een kind extra aandacht nodig heeft en wat zijn/haar specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften zijn. Hierdoor kan de mentor al direct aan het begin van de brugklas de juiste ondersteuning bieden, zodat de overgang naar het voortgezet onderwijs voor elke leerling zo soepel mogelijk verloopt.

Dit jaar werd de warme overdracht voor het eerst gezamenlijk georganiseerd. Voorheen spraken leerkrachten groep 8 en VO scholen apart. Dit kostte heel veel tijd in een toch al drukke periode. Dit jaar is gekozen voor één gezamenlijk moment. In een speeddate-achtige setting konden de leerkrachten groep 8 hun leerlingen overdragen aan de verschillende locaties van het voortgezet onderwijs. Ter voorbereiding op deze gesprekken hebben de leerkrachten groep 8 een nieuw ontwikkeld onderwijskundig rapport ingevuld en dit besproken met de leerling en de ouders/verzorgers. We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst!

De voorbereidingen voor de start van het nieuwe schooljaar zijn daarmee in volle gang. De volgende stap die groep 8 leerlingen gaan zetten in hun schoolperiode. Spannend! Binnenkort, op 29 juni, komen de groep 8 leerlingen, de aankomende brugklassers dus, kennis maken met hun mentor en hun nieuwe klasgenoten. Zo weten zij al vóór de zomervakantie bij wie zij in de klas zitten en wie hun eerste aanspreekpunt wordt op hun nieuwe school.