Datum: 01-09-2022

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Voor ons is dat ieder jaar weer een moment om naar uit te kijken. Een nieuw schooljaar betekent nieuwe leerlingen, nieuwe dromen en nieuwe mogelijkheden. En dit jaar ook een nieuwe uitstraling.

Een nieuw gezicht...Meer Stedelijk, meer mogelijkheden, meer voor jou

Bij Het Stedelijk ben je van harte welkom. Wij zijn een school waar ruimte is voor iedereen. Het geeft niet als je niet weet wat je wil worden of nog niet weet waar jouw talenten liggen. Bij Het Stedelijk krijg je de ruimte om hier achter te komen en jezelf te ontwikkelen. Onze docenten staan voor je klaar en zullen je begeleiden als een gids tijdens deze leerreis. Bij ons krijg je de mogelijkheden om te zijn wie je wil zijn. Daar staan wij voor. Bij Het Stedelijk vinden we het belangrijk om in verbinding te staan. In verbinding met jou, elkaar, de stad, kennisinstellingen en bedrijven. Ook onze locaties zijn met elkaar verbonden en een ontmoetingsplek en leeromgeving waar jij en al onze leerlingen hun talenten gaan ontplooien. Wij zijn de afgelopen maanden bezig geweest om aan te scherpen waar wij voor staan en wat je van ons mag verwachten. 
En dat uit zich in een nieuwe merkidentiteit en een nieuwe huisstijl.

Wat wij beloven

Meer mogelijkheden voor iedereen
Bij Het Stedelijk staan we open voor iedereen en elkaar. Je komt in aanraking met allerlei mensen, culturen, bedrijven, kennisinstellingen en de stad. Want samen bieden we meer.

Een leerroute die bij jou past
Wij zijn er voor de creatieven, de techneuten, de doeners, de denkers, de sporters, voor wie een duidelijk doel heeft of voor wie het nog even niet weet. Bij Het Stedelijk mag je zijn wie je bent en stippelen we samen de juiste leerroute uit. Onderweg staan we naast je.

Gegarandeerd vooruitgaan
De wereld verandert supersnel. Daarom dagen wij je uit en leren we je hoe je keuzes maakt die bij je passen. Én dat je tussentijds altijd kunt bijsturen wanneer zich nieuwe mogelijkheden voordoen. Zodat jij vooruit blijft gaan. Met als garantie dat je Het Stedelijk verlaat met een diploma, certificaat of een nieuwe mogelijkheid. 

Nieuw Stedelijk, nieuwe locatienamen

Bij Het Stedelijk zijn we verbonden met de stad Enschede. Wij zien Enschede namelijk als een schatkamer vol mogelijkheden. En iedere dag zetten wij ons in om die mogelijkheden tastbaar te maken voor onze leerlingen. Dit doen wij door ze de ruimte te bieden en ze maximaal te ondersteunen en te begeleiden. Onze locaties liggen verspreid over de
stad, maar zijn allemaal met elkaar verbonden. Om deze verbinding te benadrukken, hebben we twee locaties een nieuwe naam gegeven. Met grote trots maken wij bekend dat De Stedelijke Mavo de nieuwe naam Het Stedelijk Zwering draagt en Het Stedelijk Vakcollege onder de naam Het Stedelijk Alpha verder gaat.


Het Stedelijk Zwering & Het Stedelijk Alpha
Achter de nieuwe namen zit een belangrijke betekenis. Met de naamsverandering van De Stedelijke Mavo naar Het Stedelijk Zwering brengen wij een ode aan de buurt in Enschede waar de school is gevestigd, namelijk ’t Zwering. Door deze naam te verbinden aan deze locatie willen we laten zien dat de buurt in Enschede veel voor ons betekent. Bij de naamswijziging voor Het Stedelijk Alpha is gekozen voor een knipoog naar de Alpha-toren. Deze toren vind je ook terug in ons logo, waar de ij van Het Stedelijk de contouren heeft van de meest prominente woontoren in Enschede. Alpha staat ook symbool voor het begin, wat weer verwijst naar de school, die de start vormt van het voortgezet onderwijs.
Met de nieuwe locatienamen hebben wij gekozen voor een eenheid die past bij Het Stedelijk. Een eenheid die draait om het maken van verbindingen. Verbindingen met bedrijven, kennisinstellingen, de locaties, de stad en met jou.

Benieuwd hoe ons nieuwe logo en huisstijl ontstaan is? Kijk even mee.

 

Wij zijn klaar voor het nieuwe schooljaar. Jij ook?

Wij heten je van harte welkom bij het nieuwe Stedelijk.